20. oktober 2008

Nordgård`s mek & flatbrød


Høsttiden er til for så mange slags høsting og forberedelser.
Nå som det stunder mot rakfisktid er det viktig at vi har rikelig med godt heimlaga flatbrød.
Oppskrifta på flatbrødet er fra Øverbygd og uten å skryte så alt for mye, så må jeg si at det smaker fortreffelig. Når du i tillegg har heimsmør på brødet og serverer dette til rakfisken, så er måltidet rett og slett himmelsk. Undertegnede og min gode nabo inn i Turtlia har i de siste årene bakt flatbrød til begge familiene. Dette gjør vi ute i garasjen hvor vi har godt lys og god avtrekk.
Da er det bare å vente til at rakfisken er på plass. Inntil det skjer får vi bruke brødet til kaffen eller annen middagsmat.

Bon apetit(håper det smaker)

terje

6 kommentarer:

Jorunn og Steinar sa...

Hei Terje

Ja, du tar dæ godt ut med forkle... Artig bilde. Vi får håpe at det ikke kommer en spiker eller to i deigen! He, he... Bare fortsett med bakinga du, det blir sikkert kjempegode flatbrød (som alt anna bakverk fra Nordgård)

Hilsen ho søster

atle sa...

Hei Terje!
Ja du er en alsidig kar med kunnskap om mangt! Du må for all del si fra når rakfisken er klar slik at æ får smake på hjembaksten din!!

Hilsen oss på Bardufoss

Rigmor sa...

Det her va jo riktig morsomt. Trudde ikke du va så flink Terje!! Ja, du må bare invitere tell selskap:)

terje sa...

Jeg fikk faktisk rakfisken i hus nå i dag. Den kjem flybåren fra Valdres.
Tenker at jeg tar en smaksprøve til helga-------

Rigmor sa...

No e vi bra spent på om rakfisken sto tell forventningan:))?

terje sa...

Rakfisken smaker fortreffelig.
Sammen med flatbrød og anna godsaker er den et festmåltid.
Jeg er heller ikke blitt ramma av botulisme eller av listeria-bakterien.
Dette er bakterier som finnes latent i naturen, f.eks i jord og gras.Slurves det med hygienen og fisken kommer i kontakt jordbakteriene, så kan de smitte over til fisken og bakteriesporene vil kunne utvikle seg og bli farlig under modningsprosessen.Med andre ord: Dette er noe man IKKE eksperimenterer med.
Det har opp igjennom tida skjedd at folk har dødd av botulisme, fordi de har spist av rakfisk der de har slurvet med hygienen under tillaginga.I dag er det svært streng kontroll med produksjonen fra Mattilsynet. Fisken som vi har fått i hus er trygg. Derfor spiser vi den med stor tilfredshet å glede.
Fortsatt " bon apetìt "