5. oktober 2008

sommer og høsten 2008.

Hei alle!
Lenge siden sist æ hadde innlegg på bloggen vår. Får skylde på en hektisk sommer. Midt i juni var jeg sammen med Martine sin klasse på skoletur til Krakow og Berlin i 8 dager. Vi var bla i Auswitzh og Birkenau i Polen og Rawensbrûk og Sachsenhausen i Tyskland. Det bød på sterke opplevelser å få ta del i krigshistorien på en slik måte. Her fikk vi ser ondskapen som var satt i system av nazistene. Særlig var leirene i Polen, som var utryddelsesleirer, de som gav sterkest inntrykk. Like viktig var å få oppleve det som er dagens Polen og Tyskland, og at verden heldigvis har gått videre. Karkow er en fantastisk fin europeisk by og anbefales på det varmeste. Vi var alle svært fornøyd med turen, og særlig var det en fin opplevelse å være sammen med så
greie og flotte ungdommer.

t.v fra Birkenau. Enden på togbanen der de internerte ble sluppet ut for tilintetgjørelse. t.h Fra Auswitzh
Etter å ha vært hjemme i 5 dager var det ny tur. Da sammen med Gunn & co til Hellas i 3 uker. En fantastisk fin ferie!! Gunn har tidliger fortalt fra turen, så det får bli med det!!

Vel hjemme igjen og en drøy ferieuke på hytta i Malangen var det klart for tur til Rostadalen for rekreasjon og fiske sammen med bror Inge, Markus, Magne og Mads fra Ballstad. Det ble også en flott tur med naturopplevelser og fisk!!
Markus med fangst fra Stor Rosta

Nå er vi kommet godt ut i høstens store eventyr for de av oss som går på elgjakt. Vi har elgvald i Bangfjellet i Dividalen. Der har vi bodd i campingvog og brakker på hjul i 9 dager. En helt fantastisk tid med mange opplevelser. Merker etter bjørn er det flust av ( vi samler inn bjørnemøkk til NIOS). Inge fikk se jerven som satt og så på han, men var for sen til å få tatt bilde. Elg har det og blitt, en fin okse. Det er mnge utfordringer knyttet til å få et elgslakt frem til farbar vei. Handkraft må til, bruk av ATV, fløting over Divielva før den endelig henger der mellom to bjørker ved bredden av Divielva. Håper på fine helger utover oktober.

God høst til alle! Atle
som dere ser er rekrutteringa i orden, dog med litt ulik innlevelse!

2 kommentarer:

Jorunn og Steinar sa...

Ja, her var det mange fine jakt- og feriebilder, likte spesielt de to nederste bildan...

Jorunn

Inge sa...

Vi har faktisk også vært i Krakow for 2 år siden ,(å si at man er bereist er en enorm overdrivelse)
Men det var en ting som Atle ikke fikk oppleve der som vi fikk . Det var alt det nydelige ølet som man fikk servert på ute-resturanger innenfor den indre bymur til 12-13 kr pr halvliter.
Vi tar nok en tur dit Atle ,når jakta er ferdig.