4. januar 2009

> 2008 - < 2009


Først vil jeg ønske; Godt nytt år alle sammen.

Vi har nå lagt bak oss ei tradisjonell jule og nyttårshelg med eting og familiebesøk for alle pengan.

Året bak oss har gitt oss store og små gleder og noen skudd for baugen. Det er slik det må være.

Medaljene har som kjent ikke bare en framside.Baksiden følger hakk i hel.Så lenge vi klarer å stå opp om morningen og gå på do med egen hjelp, så får vi ta det som ett pluss. De dagene da vi ikke klarer å gjøre dette sjøl vet vi vil komme.Derfor skal vi sette pris på dagen i dag.

Jeg og den øvrige familie på Nordgård hadde gode forsetter for skigåing i julhelga, men føret regna bort, så i dag var årets første skitur med et gnistrande føre i en snøtung skog og en halv nymåne.

Den 6.januar eller trettende dag jul, så ser vi det første tegnet til at sola er på tilbaketur til oss.

Da ser vi at ho skinner på toppen av Rostadfjellet og om sytten dager vil ho skinne inn igjennom gangen hos.Det er tre og en halv måned til jeg legger poteten til groing og en måned senere er der potetsetting.

Rundt om i verden er det mye krig og elendighet.Det eneste vi som enkeltmennesker kan gjøre er å føle avmakt med situasjonen og be alle gode makter om at situasjonene ikke blir verre.

Statsministeren brukte ordet HÅP i sin nyttårstale til å beskrive hverdagen for oss.Mister vi håpet,vil vi etter hvert miste trua på oss sjøl og våre medmennesker og alle visjoner for framtida.Vi får ta det som et positivt tegn at det sakte men sikkert går mot lengere dager og at det går mot en ny vår.

Nyttårsforsetter er det dårlig med, men jeg gleder meg til å ta skiene fatt å gå ut i naturen for å se på alt som er der.

Det som skulle bli ei lita nyttårs helsing blei nesten en liten kronikk.

Legger ved et nyttårsbilde som kan beskrive ordet HÅP .


Med nyttårshilsen fra


terje


og husk å "Carpe diem"



1 kommentar:

Rigmor sa...

Ja, no e det bare å vente på at isen skal fryse godt. Slika t man kjem sæ på isfiske. Dagan e allerede blitt lengre, saå det e en fantastisk tid fremover.....